Cursos EBAM

PROVA D’ACCÉS ALS ENSENYAMENTS D’ESPORTS DE MUNTANYA I ESCALADA NIVELL 2 BARRANCS

Inscripcions

Del 2 al 5 de setembre a l’IES CTEIB (www.cteib.org)

 

Convocatòria de la prova d’accés

Els aspirants a fer les proves d’accés de nivell 2 queden convocats dia 14 de setembre de 2019.

Punt de Trobada: IES Guillem Colom Casasnovas. Avda Pintor Juli Ramis, 07100 Sóller

Hora: 07,00 h.

 

PROVES A REALITZAR PER L’ASPIRANT

Primera part: valoració de la condició física

  • Recórrer un itinerari de muntanya abalisat de 1.500m. de desnivell positiu acumulat, transportant un motxilla carregada amb 10 Kg de pes, passant pels punts de control establerts.

Aquesta primera part se supera quan l’aspirant finalitza el recorregut en el temps establert pel tribunal.

MATERIAL OBLIGATORI

Roba de muntanya adequada a l’època de l’any, tèrmica i impermeable, per si cal fer la prova en condicions meteorològiques adverses.

  • Botes de tresc, amb protecció del turmell i sola adherent.(No s’admeten sabates esportives tipus trail)
  • Motxilla amb capacitat suficient per al material, l’equip personal i els 10 Kg de pes mínim obligatori amb què s’ha de fer la prova de condició física.
  • Brúixola.
  • Cartografia de la zona
  • Beguda i menjar.
  • Farmaciola individual.
  • Protecció solar i pel fred.
  • Telèfon mòbil

 Segona part: valoració de les habilitats específiques

Prova d’escalada – Completar un recorregut d’escalada esportiva equipat, de V grau de dificultat, d’una longitud mínima de 20 metres, en un temps determinat pel tribunal. En cas de caiguda, l’aspirant haurà de començar de nou l’itinerari des del lloc del seu començament, actuant com a primer de cordada.
Prova descens de torrent – Realitzar el descens d’un barranc, incloent-hi marxa, desgrimpada i ràpel convencional, en un temps determinat. – Nedar 100 metres en aigües tranquil·les o braves, amb vestit de neoprè complet. – Submergir-se a una profunditat de 2,5 metres, utilitzant la tècnica adequada, amb vestit de neoprè complet, per recuperar un objecte.
Les proves d’accés es qualificaran amb els termes d’Apte o No Apte. La valoració d’Apte implica la superació de les dues parts de la prova, conforme als criteris que en cada cas s’estableixen.
El tribunal avaluador es reserva el dret de modificar els paràmetres de la prova per qüestions meteorològiques, tècniques, de seguretat o de qualsevol naturalesa. 2 convocatòria de la prova d’accés
PROVA D’ESCALADA: Punt de Trobada: a determinar Hora: 9,00 h. Material obligatori – Arnès d’escalada. – Peus de moix. – Casc.
PROVA DESCENS DE TORRENT: Punt de Trobada: a determinar Hora: 14,00 h.
Material obligatori: – Pantalons i jaqueta de neoprè. – Escarpins. – Calçat adequat. – Aparell de fre (vuit). – Bagues d’ancoratge amb mosquetons de seguretat. – Casc. – Corda estàtica de 30 metres i de 10 mm. de diàmetre. – 1 mosquetó de seguretat HMS. – Motxilla de barrancs. – Bidó o bossa. – Ulleres de cabussada. – Arnès de barrancs


 

Reunió prèvia, dia 12 de setembre a les 19 h a la sala d’actes del CTEIB

Un comentario

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *