Accessos a la natura,  Escalada,  Notícies FBME

La FBME presenta al·legacions al nou Pla de Gestió Natura 2000 de la costa de llevant de Mallorca

El Pla de gestió Natura 2000 de la costa de llevant de Mallorca constituirà l’eina de gestió per aquests espais protegits de la Xarxa Natura 2000. El pla preveu l’establiment d’uns objectius de conservació i d’unes mesures apropiades per garantir la conservació en un estat favorable dels LIC/ZEPA ES0000080 Cap Vermell, LIC ES5310030 Costa de Llevant, LIC ES5310096 Punta de n’Amer, LIC ES5310097 Àrea Marina Costa de Llevant, LIC ES5310098 Cales de Manacor, LIC ES5310099 Portocolom i LIC ES5310100 Punta de Ras.

Les mesures establertes en el pla també estan encaminades a evitar, en aquests espais, el deteriorament dels hàbitats naturals, i dels hàbitats de les espècies, així com les alteracions que repercuteixin en les espècies que han motivat la designació d’aquestes àrees com a LIC.

En aquest sentit, aquest nou pla afecta a les activitats d’escalada, concretament a Cala Magraner, i a algunes zones de psicobloc. Concretament, les afectacions són les següents:

«Per tal d’evitar l’afecció sobre el corb marí (Phalacrocorax aristotelis) i el falcó pelegrí (Falco peregrinus) s’estableix la prohibició de l’escalada a les zones definides en la taula següent, durant els mesos de febrer a juny, ambdós inclosos, cartografiades en el pla 5.2. de l’Annex II del present pla de gestió.«

Així doncs, des de la FBME es va organitzar una reunió amb representants del col·lectiu d’escaladors/es per fer una pluja d’idees per poder contruir un document d’al·legacions amb una sèrie de canvis i propostes de cara a millorar la regulació i, sobretot, aconseguir que aquesta sigui més dinàmica.

Podeu consultar el document aqui:

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *