General

CARNETS DE TÈCNICS PER A LA TEMPORADA 2022

La llicència de tècnic en l’àmbit federatiu està regulada pels articles 35 i 36 de la llei Balear de l’Esport 14/2006 del 17 d’Octubre.Com qualsevol llicència esportiva és voluntària la seva obtenció.

 

Per l’obtenció de la llicència federativa de tècnic us recordam la forma com i qui la pot tramitar:
1) Aquesta llicència acredita a la persona titular com a tècnic federatiu. No és una credencial laboral, per tant no té cobertura quan l’usuari realitza una activitat fora de l’àmbit esportiu regulat per la Llei Balear de l’Esport en empresa privada de règim comercial.En aquest cas són l’empres o ell mateix a través d’una assegurança pròpia els que s’han de fer responsables, ja que es considera accident laboral i no esportiu. Per tant en ser la FBME una entitat que gestiona l’esport amateur aquesta credencial sols té validesa esportiva.


2) La llicència, la pot treure qualsevol persona que pugui acreditar un curs o bé fet per la mateixa federació (cursos federatius reconeguts oficialment per la FEDMEUIAA , FBME i altres FFAA de muntanyisme, cursos en període transitori «entrenador de Marxa Nòrdica») o realitzat un dels cursos de tècnic esportiu en muntanya (TE-1, TE-2 amb les seves modalitats, TE-3)


3) Com la puc sol·licitar?
Aquesta llicència no pot ser gestionada a la plataforma de llicències de la FBME, ja que aquesta és única i exclusivament per les llicències d’esportistes. La principal raó és que la FBME i la EBAM no tenen constància de les titulacions oficials obtingudes en les conselleries d’educació, de les diferents comunitats autònomes o dels cursos realitzats fora de la nostra comunitat en altres federacions tant autonòmiques com nacionals, el que obliga que el demandant presenti les credencials oportunes per la seva inclusió al directori i la FBME faci les comprovacions oportunes per constatar la validesa de la informació aportada, els següents anys ja no fa falta la presentació d’aquesta documentació i basta demanar la mateixa enviant un correu electrònic i abonant el preu aprovat per l’assemblea general d’aquesta.


4) Puc treure la llicència de tècnic sense tenir la d’esportista?
Sí. Però cal tenir en compte que sols estaria cobert en cas d’accident si aquest es produís realitzant les tasques de tècnic en l’àmbit esportiu amateur. No estaria cobert quan es realitza una pràctica esportiva fora d’aquest àmbit ni permet participar en les competicions. El consell de la FBME és que es disposi de les dues llicències per més seguretat a l’hora de la pràctica esportiva.

 

 

Aquests són els plàstics oficials de les llicències de Tècnics. Ara us sortirà també l’acreditació a l’apartat titulacions de la nova llicència digital.

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *