Escalada,  General,  Notícies FBME

ACORD ENTRE LA FBME I LA FINCA DE SON TORRELLA PER A LA GESTIÓ DE L’ESCALADA.

ACORD ENTRE LA FEDERACIÓ BALEAR DE MUNTANYISME I ESCALADA I LA FINCA DE SON TORRELLA PER A LA GESTIÓ D’ESCALADA.

S’ha signat un acord entre la Federació i la propietat de la finca per a l’impuls d’una iniciativa pionera a les Balears, allà on la Federació, serà l’entitat responsable de la tutela i autoritzar  l’escalada clàssica a aquell indret.

Son Torrella és una finca on el seu patrimoni natural i cultural i la filosofia de gestió de la propietària, la Sra. Inmaculada Zayas, suposa un espai de primer ordre per a la promoció d’activitat lligades a la conservació dels seus valors, l’educació ambiental i la promoció de pràctiques esportives respectuoses amb el seu entorn.

De fet, el Pà de Figa de Son Torrella per les seves característiques i la seva història es considerat per el col·lectiu de l’escalada clàssica com a un vertader santuari d’aquesta pràctica esportiva.

L’acord de col·laboració pretén aconseguir un equilibri harmoniós entre l’ús públic i la conservació de l’espai. Per aquest motiu, la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada serà a partir d’ara la promotora per el compliment de les actuals regulacions a la pràctica de l’escalada mitjançant uns requisits acordats amb la propietat i la Conselleria de Medi Ambient.

Aquesta iniciativa pretén servir d’exemple per a d’altres espais privats allà on cal vetlar per aquest necessari equilibri com a eina fonamental per tal de garantir la pràctica d’aquesta modalitat esportiva defugint de conflictes amb els propietaris.

Cal destacar que aquesta iniciativa és un acord per a l’ús esportiu, sempre amb el major respecte al medi ambient rupícola dels nostres cims.

Des de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada es vol destacar el suport tant de la propietat com de l’entitat Tramuntana XXI per a la signatura d’aquest pioner acord entre una finca privada i una entitat esportiva.

Més informació i com sol·licitar permís, al següent enllaç.

Comentarios desactivados en ACORD ENTRE LA FBME I LA FINCA DE SON TORRELLA PER A LA GESTIÓ DE L’ESCALADA.